Hoppa till huvudinnehåll

FAKTA OM KOMMUNER

På denna sida publiceras fakta och statistik om kommuner och kommunernas verksamhet. På sidan hittar du applikationerna Kommunernas kostnadsstruktur och Kommunnavigatorn.

Bekanta dig med mer kommunal information på Kommunforbundet.fi.

Kommunernas kostnadsstruktur: Se vad servicen i din hemkommun kostar och jämför med andra kommuner.


OBS. Uppgifterna om kommunerna i landskapet Åland är inte jämförbara med uppgifterna om kommunerna på fastlandet. Stöden för hemvård och privat vård av barn samt kommuntilläggen presenteras som en del av uppgiftsklassen barndagvård. Utkomststödet presenteras som en egen uppgift. Bokslutsuppgifterna för 2014 anges enligt kommunindelningen 2016. När det gäller kommunsammanslagningar har uppgifterna för de gamla kommunerna räknats ihop.

Applikationen Kommunernas kostnadsstruktur är planerad att fungera i nya terminaler och därför kan det uppstå problem om webbläsaren Internet Explorers äldre versioner används. Om tjänsten inte fungerar i din Internet Explorer, rekommenderar vi Firefox eller Google Chrome. Du kan ladda ner webbläsarna här.

Valitse kunta

×
Lisää... Alkuun...
×
Lisää... Alkuun...
×
 
 
Valitse kunta
Näytä käyttökustannukset2Info
 

Akaa nettokäyttökustannukset1

Per asukas
Takaisin ylätasolle
 
Tallenna

explanationText

Kommunnavigatorn
Kommunnavigatorn visualiserar kommunvis statistik. Du kan jämföra din egen kommun med andra kommuner i samma landskap eller jämföra med andra kommuner i samma storleksklass.

​Kostnadsstrukturapplikationen har utvecklats för nyare terminaler. Därför kan problem uppstå vid användning av gamla versioner av Internet Explorer. Om tjänsten inte fungerar med din Internet Explorer -browser, rekommenderar vi att du laddar ner webbläsaren Firefox eller Google Chrome.

Anvisningar
  • Du kan välja en kommun antingen genom att klicka på knappen ”Välj kommun” eller genom att direkt välja kommunen från Finlands karta.
  • Den valda kommunen är utmärkt med magenta färg, även alla kommuner som hör till samma landskap skiljer sig från den övriga kartan.
  • Stapeldiagrammet visar den valda kommunen i relation till övriga kommuner i samma landskap samt landets medeltal.
  • Genom att klicka på länken ”byt statistik” ser du all statistik som finns i tjänsten. Genom att klicka på ”Jämför kommuner av samma storlek” ser du på kartan och i stapeldiagrammet alla kommuner i samma storleksklass.
  • Infoknappen brevid rubriken ger närmare upplysningar om statistiken du valt att granska.
  • Du ser källan till varje statistik längst ner på sidan. Du kan skriva ut kartor genom att trycka på länken ”Skriv ut” längs ner på sidan.