Hyppää pääsisältöön
 • Porissa tehdään joka kerta ”lite bättre”


   
  Kolmisen viikkoa aikaa kuntavaalien 2017 vaalipäivään. Keskusvaalilautakuntien vaalitoimistot ovat pidemmän tauon jälkeen taas täydessä vireessä. Porin vaalitoimistoon astuessa voi A0-kokoisesta seinäkalenterista todeta, että kirkkailla väreillä korostetut päivät lähestyvät kovalla tahdilla. Hyvän alkutahdin takaa jo valmistunut ehdokasasettelu.
   

  lehtonensalmi
 • Kuntavaalit - demokratian timantti

  Kuntavaalien valmistelu on nyt kovassa käynnissä. Puolueet ja valitsijayhdistykset etsivät kuumeisesti hyviä ehdokkaita ja kunnantaloilla valmistaudutaan kuntavaalien käytännön toteuttamiseen.

 • Lappeenrannassa kokeillaan äänestysalueiden välistä aktivointikilpailua sekä vaalikätköilyä

  Kuntavaalit lähestyvät ja koko valtakunnassa mietitään, miten saataisiin ihmiset äänestämään. Sama pohdinta on käynnissä meillä Lappeenrannassa. Olemme miettineet mikä olisi se juttu, joka herättäisi äänestäjät ymmärtämään äänestämisen merkityksen ja käyttämään ääntään vaaleissa edellisiä vaaleja aktiivisemmin.

  Lappeenrantaa vaivaa sama ongelma kuin koko maata, huono äänestysaktiivisuus. Edellisessä kuntavaaleissa äänestysprosentti Lappeenrannassa oli 54,3 ja koko maassa 58,3. Eli jotain olisi tehtävä!

 • Puolikkaan kansan valtaa vastaan

  Kuntavaalit ovat tulossa. Eikä puolta Suomea kiinnosta. Viime kuntavaaleissa äänesti 58 prosenttia suomalaisista, eli vain reilut puolet äänioikeutetuista. Meillä Joensuussa äänesti vain 51,4 prosenttia, useilla äänestysalueilla uurnilla kävi alle puolet asukkaista.
  Ville